Ohita navigointilinkitSiirry RKTL:n etusivulle
RKTL on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
In English | På svenska

  Sivukartta | Hakemisto A-Ö  

5.3.2013

Ilvesten maastolaskennat saatiin päätökseen

Tulokset valmistuvat toukokuun lopussa

Marras-helmikuussa laskettiin ilveksiä erillisillä maastolaskennoilla Kainuussa, Kaakkois-Suomessa, Varsinais-Suomessa ja Etelä-Hämeessä. Erillislaskennassa etsitään ja kirjataan ylös ilvesten jäljet yhden päivän aikana koko maakunnan alueelta.

Laskentoihin osallistui vapaaehtoisina yli 5 500 metsästäjää ja luontoharrastajaa. Suomen riistakeskuksen ja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen yhteinen laskenta toteutettiin jo kolmantena vuonna peräkkäin. Nyt tehdyt erillislaskennat tarkentavat perinteisellä menetelmällä tehtävää kannanarviointia, jossa hyödynnetään metsästäjien ilmoittamat pentuehavainnot. Suurin hyöty erillislaskennoista saadaan tiheän ilveskannan alueilla, joilla ilvespentueita on paljon.

Laskentojen tulokset valmistuvat alueittain huhti-toukokuun 2013 aikana. Kullakin erillislaskenta-alueella järjestetään huhti-kesäkuussa tilaisuuksia, joissa käydään läpi tulokset ja laskentoja koskeva palaute. Syksyllä tuloksista valmistuu kirjallinen raportti. Yhteisiä laskentoja tullaan jatkamaan ensi syksyn ja talven aikana muun muassa Pohjanmaan, Rannikko-Pohjanmaan ja Pohjois-Hämeen alueilla.

Lisätietoa Ilveksen levinneisyydestä ja kannanarvioinnista

Lisätietoja:

Olli Kursula, riistasuunnittelija, hankkeen projektipäällikkö Suomen Riistakeskuksessa,  puh. 0294 312 242

Katja Holmala, tutkija, hankkeesta vastaava Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksella, puh. 0295 327 206


Tulostettava versio

Jaa Jaa
 


© Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos.Julkaistu 5.3.2013