Ohita navigointilinkitSiirry RKTL:n etusivulle
RKTL on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
In English | På svenska

  Sivukartta | Hakemisto A-Ö  

Kalojen valtaväylät vapaiksi – kalojen kulun turvaaminen on myös kansainvälinen kysymys

Valtioneuvoston hyväksymä periaatepäätös kansalliseksi kalatiestrategiaksi on vauhdittanut kalatieratkaisujen suunnittelua eri puolella Suomea. Strategian toteuttamiseksi tarvitaan kipeästi tietoa ja kokemuksia jo toteutuneista hankkeista. Kalojen kulun turvaaminen on rakennettujen jokien keskeinen kysymys paitsi Suomessa myös kansainvälisesti. Nyt julkaistu kansainvälinen opas, ”From sea to source”, tuo apua tiedon tarpeeseen esittelemällä esimerkkien valossa toteutuneiden kalatieratkaisujen hyviä ja huonoja puolia eri puolilta maailmaa.

Kansainvälisenä yhteistyöprojektina syntyneessä kirjassa yli 100 eri maiden asiantuntijaa kokoaa yhteen kokemukset erityyppisistä kalatieratkaisuista. Lukijalle avautuu yleiskuva kalankulkua edistävistä toimenpiteistä maailmalla. Kirja on myös tärkeä tietopankki kalojen vaellusta, niin ylä- kuin alavirtaan, edistävistä kalateistä ja ohitusuomista. Opas ei rajoitu pelkästään teknisiin ratkaisuihin vaan esittelee myös kalojen kulkua edistäviä toimenpiteitä laajemmin valuma-alue tarkastelujen ja päätöksentekoprosessien kautta.

Kirja on tarkoitettu tutkijoille, viranomaisille, päätöksen tekijöille ja kaikille asiasta kiinnostuneille edistämään kalan kulkua rakennetuissa vesistöissä. Kirja on vapaasti ladattavissa netistä www.fromseatosource.com . Sen voi myös erikseen tilata kovakantisena versiona omaan kirjahyllyyn.Tulostettava versio

Jaa Jaa
 

Lisätietoa
 
 RKTL:n sivuilla: 
 » Rakennettujen vesien tutkimusohjelma 
 

© Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos.Muokattu 12.11.2014