Ohita navigointilinkitSiirry RKTL:n etusivulle
RKTL on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
In English | På svenska

  Sivukartta | Hakemisto A-Ö  

Tutkimusaineistojen yhteiskäytön edistämiseen merkittävä EU-rahoitus

Syyskuun alussa käynnistyy luonnonvara-aineistojen käytön lisäämiseen ja niiden säilyvyyden turvaamiseen tähtäävä LifeData-kehityshanke (2011–2015). Hanketta johtaa Metsäntutkimuslaitos (Metla) kumppaneinaan Suomen ympäristökeskus SYKE ja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos (RKTL). LifeData on 2,9 miljoonan euron hanke, josta Life+-rahoitus on 1,4 miljoonaa euroa.

Hankkeen yhteisenä nimittäjänä on luonnonvara- ja ympäristötutkimuksen yhteenliittymä eli LYNET. Siihen kuuluu kuusi tutkimuslaitosta, jotka ovat sitoutuneet kehittämään yhdessä toimintaansa ja tehostamaan yhteiskunnalle ja muille asiakkaille tuotettavia palveluita voimia keskittämällä ja toimintoja yhtenäistämällä.

LifeData on ensimmäinen suuri yhteishanke, jossa LYNET-yhteenliittymän hyödyt tulevat konkreettisesti esille. Oleellista on yhdenmukaistaa laitosten kehityslinjaukset ja jakaa tehtävät, jotta turhaa päällekkäistä työtä tietojen hallinnassa ei tehdä.

LifeDatan tavoitteena on parantaa LYNETin aineistojen yhteiskäyttöisyyttä, ja haasteeseen tartutaankin rivakasti. Vielä tämän vuoden aikana otetaan käyttöön Lynetin yhteinen aineistopolitiikka, joka määrittelee esimerkiksi tutkimusaineistojen käyttö-, julkisuus-, ja maksullisuusperiaatteet. Sen mukaan aineistoja tarjotaan tietoverkkojen kautta asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Seuraava suuri tehtävä on organisaatioiden palveluvalikoiman määritteleminen. Sen pohjalta ryhdytään kehittämään luonnonvara-aineistoihin perustuvia palveluja.

Lue lisää Metsäntutkimuslaitoksen sivuiltaTulostettava versio

Jaa Jaa
 


© Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos.Muokattu 12.11.2014