Ohita navigointilinkitSiirry RKTL:n etusivulle
RKTL on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
In English | På svenska

  Sivukartta | Hakemisto A-Ö  

Asiantuntemus:
» Viljelykantarekisteri
» MERTA - kirjanpitotyökalu kalanviljelijöille
» Kalatalousyhteistyö Luoteis-Venäjän kanssa 
» Vietnamin viileävesiviljelyn kehittämishanke
» Arapaiman viljelyn kehittämishanke Perussa
» Itämeren alueen kestävän vesiviljelyn kehittäminen

Arapaiman viljelyn kehittämishanke Perussa

Maailman suurimmasta makeavesikalasta, arapaimasta, odotetaan uutta merkittävää viljelylajia. Arapaiman voi kasvaa yhdessä vuodessa jopa 15 kg painoiseksi. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on mukana lajin rehukehityksessä ja monimuotoisten emokalastojen perustamisessa.

Kuva: Ari Rouvinen

Hankkeen tavoitteet

Pitkästä ja vahvasta kalastushistoriastaan huolimatta Perun vesiviljely ottaa vasta ensiaskeliaan. Näkymät ovat kuitenkin lupaavat, sillä maalla on huikeat merivesi- ja makeavesivarat samoin kuin paljon endeemisiä lajeja, jotka ovat potentiaalisia myös viljelylajeina. Hankeen tavoitteena on luoda pohjaa arapaiman ja muiden paikallisten lajien viljelyn systemaattiselle kehittämistyölle.

Hyödynsaajat ja asiakkaat

Hankkeessa kehitetään uutta elintarviketuotannon alaa Perun köyhillä viidakkoalueilla. Ensisijaisina hyödynsaajina ovat alueen kalanviljelijät. Hyödynsaajat voidaan nähdä kuitenkin huomattavasti laajemmin, sillä hanke tähtää uusien työ- ja yritysmahdollisuuksien luomiseen kokaiinin tuotantoalueella.

Hankevastaava

Tapio Kiuru

Yhteistyötahot ja rahoittaja

Yhteistyökumppanina on San Martinin maakuntahallituksen Ahuashiyacu – keskuskalanviljelylaitos. Ahuashiyacun kapasiteetinvahvistamishanketta rahoittaa Suomen ulkoministeriö.

Hankkeen kesto

2010-2013Tulostettava versio

Jaa Jaa
 


© Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos.Muokattu 1.2.2012